Betonfúrás

Miért érdemes szakembert megbízni a betonfúrási feladatokkal?

Betonfúrás Budapesten és az egész országban több évtizedes referenciákkal, korrekt árakon. Bár már egy beton bontására alkalmas eszköz megvétele és kölcsönzése nem egy eget rengető összeg, mégis sok esetben speciális szerszámokra van szükség azért, hogy a betonban végzett fúrás ne járjon együtt rombolással. Pláne azokban az esetekben amikor csak egy kisebb átmérőjű lyukat szeretnénk fúrni egy beton vagy vasbeton falban. Vállalkozásunk a legmodernebb betonfúrásra és betonvágásra alkalmas gépekkel rendelkezik. Amelyek nem feltétlenül érhetők el a szokásos barkács áruházakban de még a legismertebb kölcsönzőkben sem állnak rendelkezésre. Olyan gépek, amelyek 1-2 cm-től, akár 50 cm átmérőjű lyukat képesek rombolás mentesen fúrni egy beton falba vagy födémbe. Ezek az ipari beton és vasbeton fúrógépek ugyanis szinte rezgésmentesen dolgoznak. Elkerülve a nagyobb károkat, olyan esetekben amikor csak egy kisebb átmérőjű csövet, vezetéket vagy egyéb dolgot kell átvezetni akár a födémen akár valamilyen betonszerkezeten keresztül. Nem szabad elégszer hangsúlyozni, hogy bár a szolgáltatás „betonfúrás” néven fut (hívhatnánk akár falfúrásnak is), ellenben ezek az eszközök egyaránt jól használhatók bármilyen típusú falban készüljön bár Ytongból, hagyományos vagy speciális téglából vagy akár kőből.

Hol találkozhatunk betonelemekkel?

Elsősorban födémeknél vagy áthidaló elemeknél és persze nem szabad elfelejtkezni a panelépületekről, panelházakról ahol szinte minden elem betonból vagy vasbetonból készült. Ilyen helyeken az általunk használt gyémánt fejese fúrás a lehető leggyorsabb és leginkább roncsolásmentes eljárás, amely nem csak betont hanem a vas szerkezeti elemeket is képes úgy átfúrni, hogy ezáltal magában a szerkezetben nem keletkezik komoly kár, a szerkezet teljes javítására vagy cseréjére nincs szükség csak az adott ponton a legkisebb átmérőjű lyukat képesek vagyunk kialakítani az adott felületen akár vízszintes elemeken vagy akár függőleges elemeken egyaránt. A betonfúrás végezhető tetszőleges szögben is!

Milyen eszközöket használunk?

Elsősorban ipari gyémántfejjel ellátott fúrógépeket (Weka DeWalt, Makita), amelyek a megszokott eszközökhöz képest jóval kevesebb zajjal és anyagvesztéssel járnak. Nem beszélve az időről, hiszen ezek a speciális betonfúrógépek erre vannak tervezve: roncsolás mentesen az adott felületen csak a szükséges átmérőjű fejeket használva sem a szerkezetben nem tesznek komoly kárt (pl. repedések elkerülése). Illetve az utólagos helyreállítás során az esetleges javítás csak az adott területre koncentrálódik. Eljárásunk a hagyományos korábbi betonáttörési technikákhoz képest tehát jóval kevesebb zajjal, porral és idővel jár együtt. Persze lehet próbálkozni a hagyományos módszerekkel egyszerűbb esetekben azonban ahol a szerkezetben repedéseket vagy komolyabb károkat okozunk egy betonáttöréssel ott nem biztos, hogy a hagyományos módszerek ár/érték arányban kifizetődnek.
Amennyiben tehát nem biztos abban, hogy az adott betonszerkezetet rezgés- és roncsolás mentesen képes hagyományos módszerekkel áttörni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Mire van szükség a helyszínen a betonfúráshoz?

A betonfúráshoz minden esetben: áramra és vízvételi lehetőségre van szükség. A fúrásokat rendszerint koronafúróval végezzük portól és rezgésektől mentesen a furat mélységét különböző hosszabbító szárakkal rugalmasan meg tudjuk növelni akár több méter mélységben is. A helyszínen több méter is lehet. A betonfúráshoz a legtöbb esetben szabványos áramellátás (220V) szükséges. Rendszerint olyan helyen merül fel a betonfúrás igénye, ahol. szellőzőt, vagy páraelszívó, szagelszívó berendezések kivezetései végződnek. De mi rendszerint nem csak kifúrjuk a lyukat,hanem akár mi (kapacitástól függően) a szellőzők, páraelszívók beszerelését és összerakását is vállaljuk.

Betonfúrásra vagy betonátvágásra van szüksége, akkor hívjon minket bizalommal:
+36 30 382 5463