Horonymarás technológiája

Horony marásának esetei

A marógépeken készített hornyok lehetnek mindkét végén nyitott, egyik végén zárt, vagy mindkét végén zárt hornyok. Keresztmetszetük derékszögű négyszög, T alakú, fecskefark kiképzésű, vagy bármi más. A munkadarab és a horony alakjától, valamint a helyzetétől függően a horony készíthető vízszintes, vagy függőleges marógépen.
Íves reteszmarót kisebb, körív alakú ékek pályáinak marásához, míg szögmarókat szög alakú hornyok marásához használunk. Hosszlyukmarót, mivel ezek fogszáma kevés, keskenyebb hornyokhoz használják.

A horonymarás általános problémái

A horony szélessége tűrt méret, nem megfelelő szerszám, szélesebb maró alkalmazása, a maró oldalirányba üt, görbe a marótüske, ferdefelületű távhüvelyek, helytelen anyagbefogás eredményezi a horony pontatlanságát. Ha a horony keskenyebb lesz, az annak az oka, hogy keskenyebb szerszámot alkalmazunk. A helytelen befogás és a pontatlan beállítás a horony mélységének a pontatlanságát eredményezi. A horony nem lesz párhuzamos a bázisfelülettel, ha a beállítás helytelen, vagyis a darab nincs jól rögzítve, és ezáltal sorjás lesz.

Horony marásához felhasználható gépek

A horony marásához használhatunk egyetemes marógépet, a munkadarabot a munkaasztalra kell lefogatni, és ott kell tájolni. Használhatunk még vízszintes konzolos, függőleges konzolos, univerzális marógépeket. Hosszmarógépet, ami vízszintes és függőleges orsóelrendezésű lehet.
Alkalmazhatunk még portálmarógépet, ez a marógép egy kétállványos gyalugépre hasonlít, a gyaluszánok helyett marószánok vannak. Horonymarógépet, ami ékhornyok és reteszhornyok készítésére alkalmas speciális gép. Lényege, hogy a főorsó excentricitása 0 – 1 mm -ig változtatható.

Szerszám kiválasztása horony marásához

A horony alakja a választható szerszám fajtáját határozza meg. Négyszög keresztmetszetű, nyitott hornyok marására tárcsamarót használunk. Tárcsamaróval nagy forgácsolási teljesítmény érhető el, a merev megfogás következtében. Ujjmaróval40 mm-nél keskenyebb hornyot marunk. Egyszerű hornyot lehetőleg egy lépésben, teljes mélységben készítünk el. A T horonymaróval készíthetjük el a szerszámgépek asztalaiba és a készüléktestekbe a hornyokat. A T alakú hornyok két lépésben készülnek. Alakos hornyok kimunkálására szögmarót használnak.